Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglasagne med tacokryddor

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En väldigt god variant av vanlig lasagne. Köttfärsen är utbytt till kyckling och kryddningen är lite annorlunda. Passar både till vardag och helg. När familjen vill ha något lite godare en mysig fredagskväll kanske.

Ingredienser

Instruktioner

Slå på ugnen 200 grader. Strimla kycklingfiléerna. Blanda strimlorna med tacokryddorna och bryn dem i en stekpanna. Blanda mjölk, creme fraiche, en söndersmulad grönsaksbuljong, krossade tomater och nästan all ost. (Spara lite för att strö över innan den ska gratineras.) Salta och peppra.Värm blandningen tills osten har smält. Smörj en ugnssäker form. Häll ett tunt lager av mjölkblandningen på botten. Lägg ut ett lager lasagneplattor. Varva därefter kycklingen, mjölkblandningen och lasagneplattor. Avsluta med ett lager lasagneplattor och ett tunt lager av mjölkblandningen. Strö över riven ost och krydda med lite oregano. Täck över rätten med aluminiumfolie innan den ställs in ugnen. Låt den stå i ugnen ca 15 minuter eller tills lasagneplattorna känns mjuka. Ta av folien och låt lasagnen stå inne i ugnen ytterligare ca 5 minuter så att den får en fin färg. Servera rätten med en sallad eller några andra grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.