Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglevergryta med smak av apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Poppis hemma hos oss! Ett bra recept för dom som är skeptiska mot lever!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklinglevern. Dela bitarna i mindre delar. Stek kycklinglever till att dom är genomstekta tillsammans med strimlad purjolök och pressad vitlök. Under tiden, pressa apelsinen. När kycklinglevern är genomstekt, häll på apelsinsaften. Låt det puttra en stund, ca. 5 minuter. Blanda sedan i créme fraiche, låt även denna blandning puttra en stund, smaka av med salt och peppar
  2. Serveras tillsammans med exempelvis ris eller quinoa. Lingonsylt kan också vara gott att ha till...
  3. När det gäller apelsin och vitlök, är mängden en smaksak. Jag har valt att skriva receptet på en mild version. Om man vill ha grytan lite mer såsig, öka på mängen apelsinsaft och créme fraiche

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.