Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglevermousse på fikon- och pumpabröd med äppelchips

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kycklinglevermoussen bör göras dagen före.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
  2. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt kycklinglevern, rör om och låt levern få färg. Häll på buljongen och lägg på lock. Ställ åt sidan ca 5 minuter.
  3. Mixa med mixerstav till slät konsistens. Lägg i gelatinbladet. Klicka i smöret i omgångar och tillsätt konjaken medan du fortsätter mixa. Smaka av med salt och peppar. Passera eventuellt blandningen genom en finmaskig sil.
  4. Ställ att svalna och stelna i kylen över natten.
  5. Skär bröden mitt itu. Forma moussen till ägg med en varm sked, Lägg moussen på bröden och garnera med äppelchips och ärtskott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.