Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vilken paj!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingen och purjolöken. Stek kycklingen i margarin, tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Krydda med salt och lite peppar. Låt svalna av något. Kärna ur och tärna paprikan. Bland kyckling, purjolök, paprika, créme fraiche, ägg och hälften av osten. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av den rivna osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • matisse 29 mars 2008

    Mycket god paj! Kryddade kycklingen med lite sambal oelek när jag stekte den, det blev mums!

  • Gurkis 29 mars 2008

    Det står creme bonjour på ett ställe o creme fraiche på ett annat, bonjour är väl ost? Vilket ska det vara? Antar fraiche eftersom det ska vara 2 dl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.