Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj Kycklingpaj
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En smarrig paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till paj degen och låt den vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform , ca 24 cm i diameter, stöd gärna kanten med alminium folie remsa.
  2. Nagga väl och förgrädda ca 10 min på nedersta falsen i 200 g varm ugn. Finstrimla purjon eller hacka löken, tärna paprikan och skiva champinjonerna.
  3. Fräs allt i lite smör eller olja. Finfördela och blanda i kyckligen. Obs! Mängden kan vara en hel, halv eller rester av kyckling beroende på hur många pajen ska räcka till. Till 6 portioner kan det vara lagom med 400 g kött.
  4. Tillsätt grädde och mjölet utrört i vattnet och låt puttra i 5 min. Krydda med salt och pappar. Lägg röran i pajskalet och strö över riven ost.
  5. Grädda mitt i ugnen 200 grader 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bodilla 4 maj 2008

    Gott! Jag gjorde vanlig äggstanning istället för den "redning" som skulle vara. Jag skulle ha gäster och blev lite osäker på hur det skulle bli, nästa gång får jag ta och prova din variant! Mvh/Bodilla

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.