Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Jättegod och enkel att göra. Den är lätt att göra både laktos och gluten fri. Innehåller inte heller ägg som dom flesta pajer annars gör, så "alla" allergiker kan få sin variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop och låt stå kallt en stund. Tryck ut pajdegen i formen, nagga och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen.
  2. Strimla grönsakerna+ svampen. Fräs allt i lite smör. Finfördela kycklingen. Jag stekte ca 1/2 kg kycklingfile istället och blandade i. Tillsätt grädden (ta inte den magrare) och mjölet utrört i vattnet. Låt puttra ca 5 min.
  3. Krydda och salt efter smak. Slå i röran i pajskalet och strö riven ost över. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. 200 º.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • danielwoxnerud 27 oktober 2008

    Det har nog blivit en miss här... pajen är faktiskt varken gluten (mjölet) eller laktosfri (mjölk/grädde/smör). Möjligtvis kan man byta mjölet mot glutenfritt mjöl. Har inte smakat den men den låter väldigt god!

  • danielwoxnerud 27 oktober 2008

    Okej nu ser jag! Den var tydligen lätt att göra både laktos och glutenfri! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.