Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god kycklingpaj. Varför inte njuta av den t.ex. en lördagkväll till ett glas öl?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225º.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ev med löstagbar botten. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200º.
  3. Gör under tiden fyllningen. Skär kycklingköttet i små tärningar och bleksellerin i tunna skivor. Lägg kyckling och selleri i pajskalet. Strö över salt, peppar och ost. Vispa samman ägg och grädde. Häll blandningen i pajskalet. Grädda tills äggstanningen stelnat, 20-25 minuter.
  4. Servera med sallad och bröd. Går bra att djupfrysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.