En god kycklingpaj. Varför inte njuta av den t.ex. en lördagkväll till ett glas öl?
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225º.
- Tryck ut degen i en ugnssäker form, ev med löstagbar botten. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200º.
- Gör under tiden fyllningen. Skär kycklingköttet i små tärningar och bleksellerin i tunna skivor. Lägg kyckling och selleri i pajskalet. Strö över salt, peppar och ost. Vispa samman ägg och grädde. Häll blandningen i pajskalet. Grädda tills äggstanningen stelnat, 20-25 minuter.
- Servera med sallad och bröd.
Går bra att djupfrysa.
Publicerat den
24 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar