Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med bacon, ost och champinjoner

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Enkel och uppskattad paj att bjuda på och tillsammans med en god sallad blir det en fullträff. Experimentera gärna med egna favoritkryddor...

Ingredienser

Instruktioner

Arbeta ihop mjöl, matfett och vatten till en pajdeg. Låt degen vila i kylskåp 1 timme. Kavla ut degen och klä en form (ca 26 cm i diameter). Spara lite deg till ett lock. Förgrädda i 225 grader i 10 minuter. Ta bort skinnet från kycklingen och skär i mindre bitar. Lägg kyckling, svamp, ost och bacon i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll i. Lägg på deglocket och pensla med ägg. Stick några hål i locket. Grädda vidare i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.