Kycklingpaj med creme fraiche är den perfekta pajen att ställa på buffébordet eller packa ner i picknickkorgen. Med creme fraiche istället för traditionell äggstanning får du en underbart krämig kycklingpaj med mycket smak. En god smaksättning på kycklingpaj med creme fraiche är paprika. Använd både färsk paprika och krydda för att lyfta fram paprikasmaken i pajen. Vill man istället ha lite extra sting passar sweet chili riktigt bra till en kycklingpaj med creme fraiche. Den milda smaken på kycklingen får karaktär av hettan och sötman i såsen. Toppa med en god lagrad ost och du har en paj som är svår att inte älska!
Nyp ihop smör, mjöl och bakpulver till en grynig massa. Tillsätt mjölken och knåda ihop till en smidig deg. Kavla ut degen till samma storlek som din bakform, lägg i den i formen och tryck upp egna ka...
Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den. Tillsätt den hackade...
Pajdeg: Förgrädda ca: 10 min i 200 grader. Bryn bacon och lägg det, kycklingen och purjolöken i pajskalet. Vispa ihop toppingen och lägg på fyllningen. Riv ost över. Grädda i 225 grader i...
Gör pajdegen, tryck ut den i en långpanna och nagga den med en gaffel. Låt vila kallt i 30 minuter. Skär och stek kycklingen, krydda med grillkryddan. Sätt in pajdegen i 200 grader i 10 minuter. St...
Mosa poatatisen och blanda med övriga ingredienser till en ganska fuktig, men hanterbar deg. Låt vila en timme i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 200 grader 18-20 min. Låt kallna....
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca.23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och...
Rulla ut degen och lägg den i en pajform. Skär eller klipp bort överflödig deg. Hacka all lök. Fräs löken i margarin i en stekpanna. Skär paprikan i bitar och låt den fräsa med löken i några minuter....
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren. Sätt sedan på...
Börja med att rensa kycklingen. Behåll skinnet om du kan/ vill, annars måste du nog krydda på kycklingen lite. Skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Strimla baconet stek. Låt rinna av på...
Blanda vetemjöl, smör och vatten i bunke. Knåda ihop till en deg. Platta ut degen i en pajform med höga kanter. Låt den stå och vila kallt medan du gör fyllningen. Dela den grillade kycklingen i...
Dela den färdiggrillade kycklingen i små bitar. Bryn svamp, lök, vitlök och paprika. Blanda i 3 dl kaffegrädde. Blanda 2 msk mjöl i ½ dl vatten och häll i. Tillsätt kycklingbitarna och majs. Smaka av...
Hacka ihop matfett och mjöl till en gryning massa. Tillsätt riven ost,salt samt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila svalt 30 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en osmord pajform...
Blanda ihop allt till pajdegen och platta ut den i en pajform. Strimla kycklingen och stek i en panna, salta och peppra. Strimla purjolöken och paprikan och låt den steka strax innan kycklingen är...
Klä en pajfom med smördegen. Rensa kycklingen och skär i bitar. Skär paprikan i mindre bitar. Lägg kyckling och paprika i formen. Vispa äggen lite lätt, tillsätt salt och grädde och häll över kyck...
Blanda ingredienserna till pajdegen och låt degen vila i kylen i 30 min. Finhacka löken, äpplet och häll i en bunke. Häll på creme fraiche, chilisås pressa i vitlök och i med kryddorna. Rör ihop ti...
Ugn: 225º Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det blir en boll av degen. Ta upp degen oc...
Pajdegen: Blanda alla ingredienser till en fast deg. Låt degen vila i kylskåp, ca 15 minuter. Ta 3/4 av degen och kavla ut tunt. Klä en smord pajform med degen. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minu...
Deg: Blanda samman vetemjöl, margarin, salt, rörsocker och vatten till degen. Låt vila i kyl i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200° Tryck ut degen i en mindre pajform eller annan ugnsfast fo...
Degen: Börja med att förbereda pajdegen. Blanda mjölet, saltet, matfettet skuren i bitar i en matberedare eller skål. Arbeta alltsammans till en grynig massa. Blanda i ägget och vattnet. Knåda snabb...
Gör pajdegen och ställ den sedan i kylen. värm ugnen till 225 grader Skär kycklingfiléerna i bitar (1-2 cm). Stek bitarna på hög värme i en stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg upp kyc...
Gör pajskalet. Förgrädda det på 200º i 10 minuter. Rensa kycklingen. Strimla parmaskinkan och de soltorkade tomaterna. Blanda crème fraiche, mjölk, ägg, ost, salt och peppar. Vänd ner kyckling,...
Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i cirka 10 minuter på 200 grader. Skär kycklingen i små bitar samt strimla champinjonerna och purjolöken. Stek kyc...
Tryck ner smördegen i en pajform, förgrädda smördegen 25 minuter i 225 grader. Blanda kycklingbitar, räkor och champinjoner och lägg ner i den färdiggräddade formen. Blanda creme fraiche, mjukost, c...
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajska...
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.