Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med creme fraiche

Kycklingpaj med creme fraiche är den perfekta pajen att ställa på buffébordet eller packa ner i picknickkorgen. Med creme fraiche istället för traditionell äggstanning får du en underbart krämig kycklingpaj med mycket smak. En god smaksättning på kycklingpaj med creme fraiche är paprika. Använd både färsk paprika och krydda för att lyfta fram paprikasmaken i pajen. Vill man istället ha lite extra sting passar sweet chili riktigt bra till en kycklingpaj med creme fraiche. Den milda smaken på kycklingen får karaktär av hettan och sötman i såsen. Toppa med en god lagrad ost och du har en paj som är svår att inte älska!


Gör pajdegen, blanda ihop mjölet och smöret och tillsätt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Låt sedan pajdegen vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Gör under tiden i ordning kyckl...

4
2

Hacka ihop mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Låt pajsk...

4
2

Befria kycklingen från skinn och ben. Dela i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Fräs i lite matfett med pressad vitlök. Låt paprikan rinna av. Dela den i mindre bitar. Tärna oliverna. Blanda sa...

2 h
4-6
1

Ugn 225 grader. Arbeta ihop pajdegen och ställ den svalt en stund. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar. Tillsätt kycklingen som delats i mindre bitar , kryddor, c...

5-6
1

Blanda ingredienserna till pajdegen och låt förgrädda i 200 grader i ca 10 min. Rensa kycklingen och skär i bitar. Stek bacon tillsammans med champinjonerna och paprikan. Blanda fyllningen med cr...

4-6
1

Lägg i det kalla margarinet, salt samt mjölet i en mixer och kör väldigt kort stund. Knåda snabbt ihop degen och platta ut den i en plastpåse. Låt den ligga i kylen 1 timme. Hacka löken och stek de...

2 h
6
1

Blanda ihop räkost, creme fraiche, chilisås och den presasde vitlöken. Rensa den grillade kycklingen och lägg i det förgräddade pajskalet. Fyll på med ditt urval av grönsaker t.ex. skivade champin...

25 min
4-5
1

Blanda ingredienserna till pajskalet. Låt vila kallt i ca 1 timme. Tryck sedan ut pajdegen i en rund pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i ca10-15 min. Låt svalna. Rensa kycklingen och del...

1 h
4-6
1

Sätt ugnen på 175º. Tina filodegen om den är fryst och förbered en kärlhandduk/kökshandduk genom att dränka den i vatten och krama ur vattnet så att den blir fuktig. Lägg 4 ark filodeg i en pa...

4-6

Gör pajdegen. Klä en pajform med degen. Grädda i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Skiva svampen. Hacka löken. Strimla bacon. Skär kycklingen i mindre bitar. Fräs svamp, lök och bacon tills v...

6-8

Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i kesellan tills degen är smidig. Tryck ut degen i en smord pajform och låt vila kallt 30 minuter. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stek...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka cashewnötterna och mixa ihop med mjöl, smör och vatten till en smidig deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Nagga bo...

6-8

Blanda till degen och tryck ut i en smord pajform. Grädda 10 min i 200 grader Hacka kycklingen i bitar. Lägg i en gryta och tillsätt hackade soltorkade tomater och hackad fetaost. Rör om och låt st...

40 min
4-6

Skölj och skär purjolöken i små bitar, ta bort köttet från kycklingen och tärna det. Klipp baconet i små bitar med en sax. Stek baconet i en stekpanna, ej för hårt. Använd baconfettet istället för...

4-6

Blanda ihop pajdegen och låt den stå och vila kallt ca ½ timme. Tryck ut den i en pajform hacka lufthål med en gaffel i pajbotten. Sätt in den och förgrädda ca 10 minuter. Ta ut pajskalet lägg i kyc...

20 min
4-6

Börja med fyllningen. Hacka grönsakerna, pressad vitlök och champinjoner och bryn i olivolja tills vätskan kokat ur. Lägg grönsakerna i en skål. Skär kycklingen i små bitar och stek i olivolja. Smak...

1 h 30 min
4

Kör vetemjöl och smör i matberedare till en smulig massa. Tillsätt martini och kör tills det blir en boll av degen. Tryck ut degen i en pajform 24 cm i diameter. Låt stå kallt i kylen 30 minuter. Na...

4

Rör ihop margarin, vatten och mjöl till den deg. Låt vila i 30 min i kylskåp. Kavla ut i en pajform och "picka" degen. Grädda i 15 minuter i 225 grader. Hacka alla ingredienser i bitar förutom vitl...

45 min
6

Plocka isär den grillade kycklingen och skär den i småbitar. Fräs pressade vitlöksklyftor, hackad lök och curry i matfett i en gryta. Tillsätt créme fraiche, chilisås och rivet äpple. Smaka av med s...

4-6

Plocka rent kycklingköttet från skinn och ben. Skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken och vitlöken i smör tills den mjuknar men ej tar färg. Öka värmen - tillsätt kycklingköttet och fr...

1 h
3-4

Förbered: Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stekpanna: Hetta upp matfett på medel­värme och fräs löken mjuk i ca 5 minuter utan att bränna...

50 min
4

Gör i ordning degen och tryck ut i formen. Ställ kylskåpskallt i 30 minuter. Skär små bitar av kycklingfiléerna och stek på tillsammans med grillkrydda och cayennepeppar. Hacka lök och paprika och...

1 h 15 min
4-5

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Stek kycklingen i oljan till fin gyllenbrun färg, tillsätt paprikan och stek ytterli...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop smör, vetemjöl och grahamsmjöl i en bunke, arbeta till en smidig deg som lätt släpper bunkens kanter och inte kladdar. Här är jag väldigt osäker på måtten efte...

40 min
4-5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.