Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med creme fraiche

Kycklingpaj med creme fraiche är den perfekta pajen att ställa på buffébordet eller packa ner i picknickkorgen. Med creme fraiche istället för traditionell äggstanning får du en underbart krämig kycklingpaj med mycket smak. En god smaksättning på kycklingpaj med creme fraiche är paprika. Använd både färsk paprika och krydda för att lyfta fram paprikasmaken i pajen. Vill man istället ha lite extra sting passar sweet chili riktigt bra till en kycklingpaj med creme fraiche. Den milda smaken på kycklingen får karaktär av hettan och sötman i såsen. Toppa med en god lagrad ost och du har en paj som är svår att inte älska!


Börja med att göra paj degen i en matberedare eller för hand och låt den sedan vila i kylen i ca 30 min. Hacka lök och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Häll rapsolja i en het gjutjärnsgryta...

1 h 15 min
4-6

Sätt ugnen på 200 grader Smöra en rund pajform, 24 cm i diam. Blanda kyckling, svamp, selleri, ost och lägg i pajformen, salta och peppra lätt. Strö på frasiga stekta brödtärningar. Vispa ihop ä...

1

Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat. Blanda sedan vetemjöl, smör och vatten i en beredare till en jämn deg. Låt degen ligga kallt i ca 1 timme. Rensa den grillade kycklingen och skär kött...

4

Rensa kycklingen och skär den i bitar. Rensa och dela champinjonerna, hacka löken och rensa och dela paprikorna i bitar. Bryn sedan lök, champinjoner och paprika i smör och pudra över lite vetem...

4

Täck botten på en form med smördeg. Blanda alla ingredienser, utom smördeg till en smet. Häll röran i formen, kavla mer smördeg och gör ett lock till formen. Pensla locket med ett uppvispat ägg. Grädd...


Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Rensa kycklingen och dela i mindre bitar. Skär paprika, svamp och purjolök i bitar, valfri storlek. Stek grönsakerna i curryn, t...

40 min
4-6

GÖR PAJDEGEN, LÅT VILA I KYLEN CA 1/2 TIMMA. TRYCK UT DEGEN I EN PAJFORM, STÄLL DEN KALLT CA 15 MINUTER. RENSA KYCKLINGEN OCH SKÄR I MINDRE BITAR. FRÄS BACON SVAMP OCH VITLÖK TILLS VÄTSKAN HAR KOKA...

40 min
6

Gör så här Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga med en...

6-8

Ta bort skinnet från kycklingen och skär den i bitar. Förväll löken och hacka den. Blanda lök, champinjoner, konjak, chilisås, senap, creme fraiche och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Rör ner...

4-6

Blanda ihop pajdegen och tryck ut i en rund form. Behöver ej förgräddas. Fördela spenat på pajbottnen. Lägg på kycklingen och krydda lite. Smula ihop ost och creme fraiche, klicka det över kycklin...

6

Blanda ihop ingredienserna till pajen. Tryck ut i pajform. Låt vila i kylen Förgrädda i 200* ca 10 min. Finfördela den grillade kycklingen, bacon och purjon Fräs bacon och purjo. Lägg alltsammans...

4

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel...

1 h
6-8

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tillsätt vattnet sist. Låt pajdegen vila svalt ca 30 min. Kavla degen på mjölat underlag. Ta undan en bit deg till gallret. Tryck ut degen i osmord pajfo...

4

Rör ihop ingredienserna till degen och låt vila kallt en halvtimme. Förgrädda i ugn 200° ca 15 minuter. Dela kycklingköttet i mindre bitar. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk och glansig i...

4-6

Gör pajdegen och tryck ut den i en pajform, Låt stå i kylen 20 minuter. Nagga och förgrädda 10-15 minuter i 200 grader. Tärna kycklingen och stek, krydda med lite salt och grillkrydda, lägg den se...

1 h
4

Bryn bacon i bitar. Skär kycklingen i bitar. Lägg allt i en ganska stor pajform. Bryn purjolök, svamp och paprika. Blanda med crème fraiche, vitlöksost, ketchup och ananas.Salta efter behag. Häll a...

1 h
4

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop mjöl och smör, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ kallt 30 minuter. Skär kycklingfiléerna i strimlor, bryn dem lät...

4-6

1. Rensa och skär kycklingen i bitar. 2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden. 3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak 2-3 st...

8
1

Rör ut osten med crème fraiche till en slät dressing. Hacka basilikan och lägg ner den och pressa vitlök i dressingen. Smaka av med salt och peppar Skölj och torka tomaterna. Skiva dem och lägg dem...

15 min
4-6

Ta fram smördegen och lägg plattorna i en ugnsform. Låt tina. Tryck sedan ihop plattorna med fingrarna. Börja med att steka kycklingen och krydda den med kött- och grillkrydda. Finhacka och stek vi...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.