En god fredagsmyspaj med valfri hetta.
Instruktioner
- Pajskal:
Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 1/2 timma innan du trycker ut det i en pajform, ca 27 cm i diameter. Förgrädda i 200 grader ca. 10-12 minuter.
- Fyllning:
Tärna eller riv kycklingköttet i bitar
Skär paprikan i bitar och purjolöken i skivor. Bryn i en stekpanna i lite olja. Tillsätt curryn mot slutet och låt bryna med en kort stund.
- Lägg det tärnade kycklingköttet i det förgräddade pajskalet och paprika/purjolöken ovanpå.
- Äggstanning:
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll över fyllningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Passa så den inte övergräddas eftersom äggstanningen då spricker och vattnar sig.
- Servera med en fräsch sallad.
Publicerat den
5 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar