Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med curry och mango chutney

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god fredagsmyspaj med valfri hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och jobba snabbt ihop till en deg. Låt gärna vila kallt 1/2 timma innan du trycker ut det i en pajform, ca 27 cm i diameter. Förgrädda i 200 grader ca. 10-12 minuter.
  2. Fyllning: Tärna eller riv kycklingköttet i bitar Skär paprikan i bitar och purjolöken i skivor. Bryn i en stekpanna i lite olja. Tillsätt curryn mot slutet och låt bryna med en kort stund.
  3. Lägg det tärnade kycklingköttet i det förgräddade pajskalet och paprika/purjolöken ovanpå.
  4. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll över fyllningen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter. Passa så den inte övergräddas eftersom äggstanningen då spricker och vattnar sig.
  6. Servera med en fräsch sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.