Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med fetaost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Kyckling och fetaost passar utmärkt ihop. Serveras direkt på bordet i långpanna med dekoration av basilika, salami och röd paprika. Perfekt när man blir många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop mjöl, smör och salt i en skål eller blanda i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt stå i kylskåp 30-60 minuter.
  2. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i en smord långpanna och förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
  3. Rensa kycklingen och dela köttet i småbitar. Fördela det i pajskalet och smula över fetaost. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk ca 1 tsk salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen i pajskalet och fördela salamiskivorna ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  4. Låt svalna något och garnera sedan med strimlor av grillad paprika och basilikablad. Servera gärna med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • THEROSE69 30 mars 2015

    Hmm 1100g salami?

  • Fin 30 mars 2015

    100 g ska det vara :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.