Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med mozzarella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig paj med kyckling, nektariner och mozzarella. Jag har valt att göra en lite smalare pajdeg men det går givetvis bra att använda en standard deg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i kesellan tills degen är smidig. Tryck ut degen i en smord pajform och låt vila kallt 30 minuter.
  2. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter, kontrollera att de är färdiga. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skär nektarinerna i klyftor, skiva mozzarellan.
  3. Blanda ägg, créme fraiche, ost och rosmarin. Häll blandningen i pajskalet. Lägg kycklingskivor, nektarinklyftor och mozzarellaskivor omlott i krämen.
  4. Grädda ca 30 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen. Dekorera med rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.