En ljuvlig paj med kyckling, nektariner och mozzarella.
Jag har valt att göra en lite smalare pajdeg men det går givetvis bra att använda en standard deg.
Instruktioner
- Arbeta ihop mjöl, smör och salt till en smidig deg, blanda i kesellan tills degen är smidig.
Tryck ut degen i en smord pajform och låt vila kallt 30 minuter.
- Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter, kontrollera att de är färdiga.
Skär dem i ½ cm tjocka skivor.
Skär nektarinerna i klyftor, skiva mozzarellan.
- Blanda ägg, créme fraiche, ost och rosmarin.
Häll blandningen i pajskalet. Lägg kycklingskivor, nektarinklyftor och mozzarellaskivor omlott i krämen.
- Grädda ca 30 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen.
Dekorera med rosmarin.
Publicerat den
29 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar