Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj med päronsallad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Med färdiggrillad kyckling blir det enkelt att slänga ihop den här smakrika pajen med blåmögelost. Serveras med en god päronsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop det med mjölet till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Droppa i vattnet och arbeta degen till en smidig pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i minst 1 timme.
  2. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och lägg i en pajform, ca 24 cm i diameter. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel. För ett frasigare resultat, förgrädda gärna pajskalet i 10 minuter i 200 grader. Har du ont om tid går det också bra att lägga i fyllningen och grädda direkt.
  3. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Skölj purjolöken, strimla både purjon och rödlöken och fräs lätt i smör utan att det får färg. Rensa kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg lök och kyckling i pajskalet, smula över blåmögelost och strö över majskorn.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och salt. Häll äggstanningen över fyllningen och strö över den rivna osten. Grädda långt ner i ugnen i 30-35 minuter tills pajen fått fin färg.
  6. Päronsallad: Skär avokado och päron i klyftor. Blanda med salladsskott och strö över pekan- eller valnötter.
  7. Servera pajen varm, kall eller ljummen tillsammans med päronsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.