Denna härligt doftande paj blir en utmärkt lunchrätt. Under ett frasigt pajskal gömmer sig kyckling och grönsaker.
Instruktioner
- Börja med degen. Blanda mjölk och olja. Arbeta sedan in vetemjölet till en smidig, mjuk deg. Forma degen till en boll och täck den med plastfolie. Ställ i kylen i 15 minuter.
- Koka grönsakerna under tiden. Lägg potatis och morötter i en kastrull, täck nätt och jämnt med vatten. Koka upp och låt koka 10 minuter på medelvärme. Häll upp i durkslag och låt rinna av.
- Blanda kycklingkött, buljong, morötter och potatis, majs, ärter, rosmarin och peppar i en stor skål och rör om väl. Ös upp blandningen i en 22 cm vid pajform.
- Värm ugnen till 175 grader. Kavla ut pajdegen på en lätt mjölad bakyta med mjölad kavel till en 25 cm stor rundel. Täck pajformen med degen och vik in kanterna. Klipp några små ånghål i pajskalet. Grädda pajen ca 45 minuter eller tills ytan är ljust guldbrun. Ställ formen att svalna på ett galler. Servera med en sallad.
Publicerat den
30 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar