Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kycklingpaj med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Portvinet kan utelämnas om så önskas. Vinet ger dock extra smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered: Skala och hacka lök. Skär svamp och bacon i bitar. Skär kycklingfiléerna i små tärningar.
  2. Stekpanna: Hetta upp matfett på medel­värme och fräs löken mjuk i ca 5 minuter utan att bränna. Lägg åt sidan. Höj värmen något och stek bacon och svamp tills det fått färg. Lägg åt sidan.
  3. Stek kycklingen 2-3 min. Rör om. Smaksätt med salt, peppar, fond och portvin. Tillsätt lök, svamp och bacon. Blanda med crème fraiche.
  4. Paj: Lägg allt i pajformen och sätt i ugn tills allt är varmt i cirka 30 minuter. Tag ut och garnera med paprika och färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.