Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpaj upp-och-ner

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla kommer bli imponerade av denna dekorativa och smakrika paj. Den färdiga filodegen gör att du får en flygande start.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form, 22 cm i diameter, med aluminiumfolie. Smörj foliet med olivolja. Skär tomaten i 6 klyftor.
  2. Skär varje kycklingbröst i 3-4 strimlor. Hetta upp 1½ tsk olivolja i en teflonstekpanna. Bryn kycklingen runt om tills den är gyllene, ca 5 minuter. Lägg upp kyckling och tomatklyftor i formen.
  3. Ta bort stjälkarna på kålen. Skölj och hacka savoykålen fint. Skala och hacka vitlöken. Lägg kål, vitlök, vatten och buljong i en stekpanna. Fräs tills kålen mjuknar, ca 5 minuter.
  4. Blanda ricottaost, ägg, ost och peppar i en skål. Blanda ner savoykål och vitlök. Blanda väl. Bred ut fyllningen i formen ovanpå kyckling och tomat. Lägg kycklingen och tomaterna i ett regelbundet mönster. Placera ingredienserna dekorativt eftersom de kommer att vara på toppen av pajen när den stjälps upp. Jämna ut med baksidan av en sked.
  5. Behåll filoarken staplade på höjden och placera degstapeln på en plan yta. Klipp ut en cirkel, ca 25 cm i diameter, och lägg den ovanpå fyllningen. Pensla med resten av oljan. Sätt in i ugnen och baka tills degen är gyllene och fyllningen är genomvarm, ca 30 minuter. Lägg ett fat på formen och vänd upp pajen. Ta bort foliet och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.