Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpajen -som smaklökarna älskar.

(5 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Man kan äta pajen även när den är kall, så god är den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Degen: Börja med att förbereda pajdegen. Blanda mjölet, saltet, matfettet skuren i bitar i en matberedare eller skål. Arbeta alltsammans till en grynig massa. Blanda i ägget och vattnet. Knåda snabbt samman en smidig deg. Linda in den i plastfolie. Låt den ligga i kylskåpet minst 1 timme
  2. Fyllningen: Ta bort skinnet på kycklingen och skär köttet i mindre bitar, skölj och skiva purjolöken, klipp baconet i mindre bitar. Stek bacon bitarna i egna fettet i en stekpanna, bryn sedan purjolöken, ej för hårt stekt.
  3. Tillsätt grädde, créme fraiche, kycklingköttet, vitlöksosten och låt allt småkoka tills vitlöksosten smält. Den här rätten behöver inte kryddas, den är smakrik ändå.
  4. kavla ut pajdegen. Fördela blandningen i pajformen 26x 18 cm (1 ½ liter ). Kavla ut pajdegen. Lägg den som ett lock ovanpå formen. Tryck till ordentligt. skär bort överflödig deg.
  5. Ta med mått ut små blommor, blad eller skär ut dem med en vass kniv. Pensla degen med ägg. Lägg på garneringen och pensla alltsammans på nytt. Gör ett eller flera ånghål med ett litet runt mått ca 1 cm i diameter.Grädda pajen i mitten av ugnen 200- 225 grader, ca 20-25 min eller tills pajen fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Mia358 12 januari 2008

    Jag hade den här pajen när jag fyllde 30 år. Den tog slut först eftersom alla som var på festen ville äta av den. Jag ger den här pajen 10 poäng, för den är så god att den smälter i munnen.

  • jennyyy 10 februari 2008

    riktigt gräddig och underbart god!

  • GoldenHeart 10 juli 2010

    "1 pkt créme Bonjour , vitlöksost " - Hur mycket är det i ett pkt?? Det finns två olika storlekar i affären som båda heter Créme Bonjour..

  • luminare 13 november 2010

    Denna pajen är fantastisk! jag brukar dock använda creme bonjour med smak av kantarell istället.

  • kovvan 31 juli 2012

    Är det meningen att degen bara skall användas som lock?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.