- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Grytan vinner på att göras någon dag i förväg.
Går att frysa
Instruktioner
- Börja med att skära upp kycklingen i 6-8 bitar.
- Strimla fänkålen. Lägg strimlorna i en låg och vid panna, typ traktörpanna.
- Smält matfettet i en annan stekpanna. När det är ljusgult och har slutat skumma, läggs kycklingbitarna i och brynes runt om. Lägg inte i för mycket per gång. Då är det svårt att få fin färg. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna ovanpå fänkålen.
- Skär tomaterna i små fina tärningar och salladslöken i strimlor.
- Blanda tomat, lök honung och soju med koriander och apelsinsaft. Häll det över kycklingen.
- Lägg på lock och koka rätten 25-30 min. Servera med pommer och en sallad.
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar