Vardagsenkel men samtidigt lite festlig gratäng. Varieras enkelt med olika grönsaker tex paprika, tomater eller bladspenat.
Instruktioner
- Fräs purjo och vitlök i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt 2 msk vetemjöl och rör om.
- Fyll på med vin, kycklingfond, grädde, soja och pressad citronsaft.
- Sjud i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Stek bacontärningarna knapriga i en aning smör. Ta upp dem och stek kycklingstrimlorna i baconfettet, salta och peppra.
- Blanda ihop bacon och kyckling med såsen.
- Smörj en ugnsfast form, bred ut pastan och häll såsen över.
- Toppa med den rivna osten och gratinera i 225º i ca 15 minuter.
- Vinet kan uteslutas och ersättas med samma mängd kycklingbuljong.
Publicerat den
3 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket mycket gott!!!
ser mycket bra ut ska bli en rolig smakupplevelse ska göra den redan imorgon hadde jag tänkt.
Gratäng som inte går av för hackor, ha ha. Jättegod full poäng.
Jätte god mat :D