Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegott att sitta och smaska på till en bra film.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vitlök, ingefära, teriyakisåsen, honung och sesamoljan i en stor skål. Lägg i kycklingfilèerna och rörom så att de täcks av marinaden. Ställ in skålen övertäckt i kylskåpet i så länge som möjligt ju längre dessto bättre.
  2. Häll cornflakes i en stor plastpåse och slå på dem så att de krossas. Tillsätt sesamfröna.
  3. Slå av marinaden från kycklingfilèerna, häll bort det som blir över av marinaden och lägg filèerna i påsen med cornflakes. Skaka den ordentligt så att flingorna täcker köttet.
  4. Lägg filèerna i en välsmord långpanna. Tryck tillbaka flingorna om de trillar av. Stek i ugnen i 15-20 minuter, eller tills filèerna blir genomstekta och guldbruna. De behöver inte vändas under stekningen.
  5. Servera dem varma eller ljumna med en god dipsås till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.