- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegott att sitta och smaska på till en bra film.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vitlök, ingefära, teriyakisåsen, honung och sesamoljan i en stor skål. Lägg i kycklingfilèerna och rörom så att de täcks av marinaden. Ställ in skålen övertäckt i kylskåpet i så länge som möjligt ju längre dessto bättre.
- Häll cornflakes i en stor plastpåse och slå på dem så att de krossas. Tillsätt sesamfröna.
- Slå av marinaden från kycklingfilèerna, häll bort det som blir över av marinaden och lägg filèerna i påsen med cornflakes. Skaka den ordentligt så att flingorna täcker köttet.
- Lägg filèerna i en välsmord långpanna. Tryck tillbaka flingorna om de trillar av. Stek i ugnen i 15-20 minuter, eller tills filèerna blir genomstekta och guldbruna. De behöver inte vändas under stekningen.
- Servera dem varma eller ljumna med en god dipsås till.
Publicerat den
15 april 2008
Skriv kommentar