Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingpizza med curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt kryddig pizza som du fort och lätt tillagar med färdiggrillad kyckling. Curry och banan sätter pricken över i:et!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt olja och salt och arbeta in så mycket av mjölet att degen blir smidig.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en dragfri och rumsvarm plats. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Bena ur kycklingen och skär den i mindre bitar.
  5. Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och skiva bananerna.
  6. Ta upp degen och kavla ut den till en stor, rund kaka, ca 30 cm i diameter. Lägg den på en bakpappersklädd plåt.
  7. Bred ut chilisåsen. Fördela kycklingbitar, paprikastrimlor, bananskivor och oliver över. Strö över curry och riven ost.
  8. Grädda pizzan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera pizzan direkt, gärna med en pizzasallad.
  9. Egen pizzasallad: Strimla 400 g vitkål. För att få den lite mjukare låter du strimlorna få ett snabbt uppkok i hett vatten. Låt vitkålen rinna av och blanda den med ca 1½ dl paprikasallad på burk, Låt salladen stå kallt någon timme innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.