Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling/räk/lax-soppa med ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En otroligt god och lättlagad buljong/tomat-soppa med antingen kycklig, lax eller räkor. Basen kan göras för sig och så kan alla gäster få det de önskar; kycklingsoppa, räksoppa eller laxsoppa. Ingefäran ger lite extra sting och härlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna så att dessa löses upp. Koka under tiden pastan eller bulguren.
  2. Rensa kycklingen, skär purjolöken i små bitar och finhacka ingefäran. Blanda de passerade tomaterna i buljongen, tillsätt purjolöken, ingefäran och ev vitlök, låt koka ca 30 min.
  3. Tillsätt kycklingen och låt koka ytterligare 5 min så att kycklingen blir varm. Skär tomaterna på mitten och släpp ned dessa i soppan. Tillsätt pasta/bulgur. Peppra och krydda efter egen smak. Skär mozzarellan i små bitar och lägg dessa i soppan strax innan servering.
  4. Servera med en liten grönsallad eller ett gott bröd.
  5. Det går även bra att byta ut kycklingen mot lax eller räkor.

Kommentarer (1)

  • rubus 20 mars 2009

    Mycket god soppa jag gjorde den med lax och det smakade mycket bra, så det blir att jag gör den fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.