Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingragu

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Kycklingragu som är lättlagad och passar fint ihop med pasta och en grönsallad. Jag brukar dubbla receptet och frysa in, och sen ta upp och värma vid behov. Jättegott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingköttet rent från skinn och ben. Tärna det grovt. Bryn sedan alla bitarna lätt gyllene i smöret på medelvärme.
  2. Koka upp 2½ dl vatten och rör ut en buljongtärning i det heta vattnet.
  3. Hacka löken fint och låt den fräsa med i smöret ett par minuter. Salta, peppra och rör i mjölet. Späd med buljongen och blanda i tomatpurén. Koka upp och sjud i 10-15 minuter. Rör sedan i crème fraiche mot slutet av koktiden.
  4. Smaka av med salt och tabasco (försiktigt!). Strö på klippt gräslök. Servera tillsammans med pasta. Jag brukar koka Tagliatelle och servera med grönsallad.
  5. Tips! Ersätt tinade kycklingbrösten med färdiggrillad kyckling. Skär då köttet rent från skinn och ben, tärna det och blanda i samtidigt med crème fraiche och låt allt bli hett.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Mysgossen 25 februari 2012

    Hur mycket lök ska man ha då?

  • CelebrateLife 27 februari 2012

    Hej Mysgossen, Det ska vara två små gula lökar eller en stor gul lök. Tack för att du uppmärksammade det, jag har lagt till löken i receptet nu ;-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.