Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrisotto

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Det är bekvämt att använda kycklingfiléer till rätten, men även andra kycklingdelar kan användas. Väg köttet utan skinn och ben. Viktväktarrecept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i saltat vatten 20-25 minuter. Tina kycklingköttet om det är fryst och skär i centimetertjocka strimlor. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och strimla löken, skala och strimla rättikan eller skölj och strimla squashen.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Skala och hacka vitlöken och fräs den med curryn ett par minuter i oljan. Tillsätt sedan kycklingstrimlorna och låt den fräsa tills de blir genomstekta och fått lite färg. Skaka pannan eller rör om under tiden.
  3. Tillsätt grönsakerna och låt de fräsa tills de mjuknat. Skala bananen och skär i skivor. Rör ner riset, bananskivorna och russinen i stekpannan och låt allt bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.