Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrullader med äpple och cheddar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättgjorda och oerhört smakrika rullader som med fördel serveras till potatispuré och en god, blandad sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna på längden. Banka ut dem med en köttmörare och dela sedan på de tunna skivorna så att det totalt blir 12 skivor.
  2. Skala och klyfta äpplet i 12 delar. Stek klyftorna i lite matfett och slå på calvadosen. Låt spriten koka in. Akta så den inte antänds.
  3. Lägg en äppelklyfta och en skiva cheddar på varje kycklingskiva och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Salta och peppra. Stek kycklingen så den får fin färg runtom. Slå på äppeljuice och vatten och låt bräsera tills kycklingen är genomstekt (det kommer endast klar köttsaft ur kycklingen när man trycker på den). Ta upp rulladerna och lägg på ett fat. Vispa ner lite matlagningsgrädde i den steksky som finns i stekpannan. Smaka av med salt och peppar och ev lite calvados. Lägg ner rulladerna i såsen och servera med en god potatispuré och fräscha grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vegankristin 27 oktober 2009

    Testade detta förra veckan, det blev kanongott! Kommer laga det igen och bjuda mina vänner!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.