- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Lättgjorda och oerhört smakrika rullader som med fördel serveras till potatispuré och en god, blandad sallad.
Instruktioner
- Dela kycklingfiléerna på längden. Banka ut dem med en köttmörare och dela sedan på de tunna skivorna så att det totalt blir 12 skivor.
- Skala och klyfta äpplet i 12 delar. Stek klyftorna i lite matfett och slå på calvadosen. Låt spriten koka in. Akta så den inte antänds.
- Lägg en äppelklyfta och en skiva cheddar på varje kycklingskiva och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Salta och peppra. Stek kycklingen så den får fin färg runtom. Slå på äppeljuice och vatten och låt bräsera tills kycklingen är genomstekt (det kommer endast klar köttsaft ur kycklingen när man trycker på den).
Ta upp rulladerna och lägg på ett fat. Vispa ner lite matlagningsgrädde i den steksky som finns i stekpannan. Smaka av med salt och peppar och ev lite calvados.
Lägg ner rulladerna i såsen och servera med en god potatispuré och fräscha grönsaker.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade detta förra veckan, det blev kanongott! Kommer laga det igen och bjuda mina vänner!