Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrullader med dragonsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Goda rullader med västerbottensost och bacon, som får koka färdigt i dragonsåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här Dela filéerna i 2 eller 3 på längden beroende på hur tjocka de är. Lägg alla delade filéer på ett bakplåtspapper och salta och peppra. Dela osten i halvcentimetersbitar (0,5 x 5 cm). Ta isär baconskivorna. Lägg en oststav på varje filéskiva och rulla sedan in den i en baconskiva. Se till att det blir tätt i ändarna så inte osten rinner ut. Fäst med tandpetare. Smält smör i en stekpanna på ganska hög värme och tillsätt rapsolja. Bryn rulladerna runt om så de får fin färg. Lägg sedan över dem i en gryta. Stek lök och vitlök i pannan och häll över i grytan. Häll grädden i stekpannan och låt koka upp. Tillsätt vitt vin, buljong, citronsaft, senap och dragon. Låt koka ihop några minuter och smaka av med mer kycklingfond, citronsaft, senap, salt och svartpeppar. Häll såsen över rulladerna i grytan och låt sjuda på svag värme i 15-20 minuter.
  2. Servera gärna med kokt eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.