Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingrulle med pistagenötter.

 
Kycklingrulle med pistagenötter. Kycklingrulle med pistagenötter.
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag fick denna på en restaurang i Oban, Skottland. Den var så fantastisk att jag inte gav mej förrän jag hade återskapat den så gott jag kunde. Vissa saker har jag fått ändra, dock. Jag skriver receptet på en rulle, vilket är för en person. Det är ju bara att göra fler likadana.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut filén med en stekpanna eller liknande. Försök få den så fyrkantig som möjligt. Jag vet, det är inte lätt. Försök få "vecket " parallellt med kanten.
  2. Badda filén torr med lite papper.
  3. Strö timjan över hela filén, och lägg i en rad pistagenötter i "vecket". Utan skal, naturligtvis.
  4. Strö ut osten. Den är mest ett lim.
  5. Rulla ihop filén så nötraden hamnar längs med, och så långt in som möjligt.
  6. Linda in rullen i bacon. Ja, hela rullen, och säkra med steksnöre, tandpetare eller tur.
  7. Lägg i en ugnsform och stek på 200 grader i 20 minuter ungefär. Detta tidsmått är högst ungefärligt. Du känner din ugn bättre än jag, och alla kan vi väl kyckling. På Cuan Mor serveras den skuren i skivor på en bädd av ett gräddigt potatismos, med det är den resandes ensak. Bon Appetit!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.