Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsallad

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Meningen är att kycklingen skall vara varm när salladen serveras, men god är slladen också med kall kyckling. Kycklingen kan också bytas ut mot stekt bacon och då brukar jag tillsätta kokta äggklyftor med i salladen.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta noga alla grönsaker. Riv salladsbladen, skala gurkan, skär paprikan, och halvera tomaterna. Blanda grönsakerna i en stor salladsskål. Häll olivoljan i en stekpanna, hetta upp och tillägg pinjefröna. Rör om så att fröna inte bränns. När fröna börjar bli ljust bruna så är rostningen färdig. Häll fröna på en tallrik med hushållspapper och låt överflödig olja sugas bort. Stek upp den färdigt marinerade kycklingen (kan förstås också marinera kycklingen själv, tar bara längre tid) Lägg de stekta kycklingstrimlorna på grönsakerna, häll på pinjefröna och strö till sist över rostad lök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.