Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsallad med currydressing och strössel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här har du en riktig sommarsallad med härlig dressing och knaprigt strössel. Gör gärna dubbel sats av strösslet, så har du till fler måltider.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kycklingfiléerna i olja ca 8 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar och låt dem kallna. Riv salladen i mindre bitar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala, halvera och gröp ur kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen. Rosta sesam- och pumpafrön i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Blanda fröna med russin och flingsalt.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda dem med sallad, nektariner och gurka. Häll över dressingen och servera salladen med strösslet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.