Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsallad med linser och mangodressing

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittade i en veckotidning och blev väldigt sugen på att prova. Tycker att vinägretten lät god tillsammans med kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg linserna i kokande lättsaltat vatten. Koka tills de mjuknar utan att de blir mosiga, ca 4 minuter. Häll dem i en sil och spola med kallt vatten.
  2. Rensa kycklingen och skär i mindre bitar.
  3. Dela, kärna ur och skala avocadon och skär i bitar.
  4. Ansa purjolöken och skär den tunt, lite på snedden. Vispa ihop rödvinsvinäger, mango chutney, olivolja och salt.
  5. Blanda spenaten med avocadon, linserna och purjolöken i en skål. Vänd ner vinägretten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Toppa med kycklingköttet och timjan.
  7. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.