Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingschnitzel

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

BEROENDEframkallande och super super enkelt och snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i mitten så du får två filéer av en. Sammanlagt ska du ha 6 filéer när du delat färdigt. Vispa ihop äggen. Häll ströbrödet på en stor tallrik och häll i grillkryddan. Börja med lite grillkrydda i taget och blanda med ströbrödet och smaka av lite. Fortsätt häll i grillkrydda och blanda tills du tycker ströbrödet har bra smak. Värm en panna på hög värme och häll i matolja. Doppa kycklingfiléerna i äggsmeten och lägg sedan i tallriken med ströbrödet och tryck till. Kycklingen ska vara ordentligt täckt med ströbröd och stek sedan tills ytorna fått fin gyllerbrun färg. Sänk sedan värmen så kycklingen blir genomstekt inuti.
  2. Vips så har du suveränt goda schnitzlar. Passar bra med Sweet chili sås eller Cafe de Paris sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.