Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelpanerad schnitzel på kycklingfilé. Blir väldigt saftiga och goda.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda och snitta dem från sidan så att de kan vikas upp till bubbel storlek. Tryck till och krydda köttet med salt och peppar. Vänd köttet i ströbröd. Vid enkel panering är det viktigt att köttet är fuktigt att man "bäddar" ner det i ströbrödet och trycker till. Släng ströbrödet som blir över. Stek schnitslarna i lika delar sömr och rapsolja. Kycklingen ska vara genomstekt så inled med ganska het panna så köttet får färg. Därefter eftersteks det på låg temperatur. Gör klassiskt wienergarnityr med citronskiva, anjovisfilé och kapris. Klyftpotatis och ärter serveras till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.