Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingschnitzel från Venedig

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Lägg en kycklingfilé mellan två plastark eller som jag gör i en bärkasse av plast från Daglivs. Konsum eller ICA påse går lika bra. Lägg plastpåsen med kycklingfilén på arbetsbänken och banka sen försiktigt och med känsla ut filén, jag använder en brödkavel. Vrid påsen hela tiden så att filén bankas ut jämnt, den ska bli ungefär 5 mm tjock. Gnid in den med olivolja, salta och peppra och strö lite finhackad färsk rosmarin över. Har ni inte det, ta någon annan ört, färsk eller torkad. Lägg filén på grillen och låt den gå några minuter på varje sida, lägg upp på en tallrik med en citronklyfta och rejäl näve ruccola som du droppar olivolja och citron över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.