Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingschnitzel med löksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den möra kycklingfilén paneras lätt, steks till krispig och serveras med en krämig löksås, en mustigt god vardagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera kycklingfiléerna på längden och banka ut dem med den flata sidan av en köttklubba. Blanda 1½ dl mjöl med ströbröd, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en grund skål. Vispa ihop äggen med 2 msk grädde i en skål.
  2. Vänd kycklingfiléerna först i mjölblandningen, sedan i ägg och sist i mjölet igen. Smält hälften av smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Stek cirka fem minuter på varje sida tills de är gyllene och genomstekta. Lägg över på ett fat och håll dem varma.
  3. Smält resten av smöret i stekpannan. Lägg i löken och fräs den under omrörning tills den mjuknar. Lägg löken vid sidan på stekpannan.
  4. Lägg 2 msk mjöl i stekpannan och blanda med smöret. Skrapa botten så att smakerna frigörs. Tillsätt buljong, 1 dl grädde och worcestershiresås. Blanda med löken, koka upp och låt sjuda två-tre minuter. Rör om hela tiden. Smaka av med salt och peppar. Servera med löksåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.