Den möra kycklingfilén paneras lätt, steks till krispig och serveras med en krämig löksås, en mustigt god vardagsmiddag.
Instruktioner
- Halvera kycklingfiléerna på längden och banka ut dem med den flata sidan av en köttklubba. Blanda 1½ dl mjöl med ströbröd, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en grund skål. Vispa ihop äggen med 2 msk grädde i en skål.
- Vänd kycklingfiléerna först i mjölblandningen, sedan i ägg och sist i mjölet igen. Smält hälften av smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Stek cirka fem minuter på varje sida tills de är gyllene och genomstekta. Lägg över på ett fat och håll dem varma.
- Smält resten av smöret i stekpannan. Lägg i löken och fräs den under omrörning tills den mjuknar. Lägg löken vid sidan på stekpannan.
- Lägg 2 msk mjöl i stekpannan och blanda med smöret. Skrapa botten så att smakerna frigörs. Tillsätt buljong, 1 dl grädde och worcestershiresås. Blanda med löken, koka upp och låt sjuda två-tre minuter. Rör om hela tiden. Smaka av med salt och peppar. Servera med löksåsen.
Publicerat den
25 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar