Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingschnitzel med parmesan- och rosmarinpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det finns färdigskivad kycklingfilé, bara att lägga på grillen eller steka snabbt i stekpannan. Den krispiga potatisen passar som tillbehör till mycket av sommarens grillade. 500 kalorier per portion 19 g fett 42 g protein 39 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj potatisen och skär den i ca 2 cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö på salt. Hacka rosmarinen, smula sönder brödskivorna. Blanda rosmarin, bröd, ost och olja. Fördela blandningen på potatisen och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Stek kycklingfiléerna i olja i en stekpanna ca 4 minuter per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp dem på ett fat så länge.
  4. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs den i stekpannan efter kycklingen ca 3 minuter. Strö över socker, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Häll av vattnet i pannan och låt koka upp. Servera till kycklingen och potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.