Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god,enkel och mättande soppa som kan göras med hemgjorda eller färdigköpta krutonger. Egna gör du enkelt av vitt bröd (t ex ciabatta) med borttagna kanter. Skär i lagom stora bitar och stek i olivolja i en stekpanna tills de blir frasiga. Krydda dem eventuellt med salt och peppar. Receptet är enkelt att halvera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur kycklingen och skär köttet i små bitar. Fräs lök, purjolök, paprika och champinjoner tillsammans med curryn, tills det mjuknat något och champinjonerna fått lite färg. Häll på vatten och smulade buljongtärningar. Tillsätt crème fraiche och grädde och koka upp. Lägg i kycklingen och låt det småputtra tills kycklingen är varm ca 5-10 min.
  2. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Servera med brödkrutonger och parmesanost.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Himendria 17 januari 2015

    Helt underbar soppa! tack för du dela med dig :D

  • Albert 13 oktober 2021

    God som fan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.