En omsorgsfullt lagad kycklingsoppa smakar helt ljuvligt.
En underbar middag som gör att man varvar ner efter en lång dag t.ex på arbetet eller i skolan.
Instruktioner
- Skölj, skala och ansa soppgrönsaker och skär dem i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och torka av persilja och timjan. Stöt svartpepparkorn och kryddpepparkorn grovt i en mortel.
- Skölj kycklingen, lägg den i en stor kastrull och häll på 1-1 ½
liter vatten tills hönan är täckt. Tillsätt soppgrönsakerna, lök, vitlök, pepparblandningen, örter, lagerblad och 1 tsk salt. Koka upp, lägg på locket och låt sjuda ca 1 tim på svag värme.
- Ta upp kycklingen, sila buljongen och låt den svalna. Ta bort fettet från buljongen och ta av skinnet på fågeln. Ta loss kycklingköttet från skrovet och tärna det grovt. Ställ kallt.
- Hetta upp 1 ½ liter av buljongen. Tillsätt riset och låt koka 15 min. Skala morötterna och strimla dem fint. Skölj och ansa sockerärterna.
- Lägg morötter och sockerärter i buljongen och låt dem koka 5 min. Lägg i köttet och värm upp 5 min.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar