Den här kryddstarka och lätta kokosmjölksoppan med nudlar och kyckling ger en doft och känsla av Asien i ditt kök.
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i 1x3 cm strimlor. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Skölj citrongräset och skär av 5 cm. Låt groddarna rinna av. Skölj och skaka koriandern torr. Nyp av bladen. Skölj och skär salladslöken i ringar, även det gröna.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök i oljan 3-5 minuter. Tillsätt gurkmeja, sambal oelek och ingefära. Låt det fräsa 1 minut under ständig omrörning.
- Tillsätt buljong, soja och citrongräs, låt koka upp. Lägg i kycklingstrimlor och nudlar, ge det ett uppkok. Sjud på svag värme i 5 minuter. Blanda ner kokosmjölken, låt det sjuda 3 minuter. Vänd ner böngroddarna. Tillsätt korianderblad och -frön. Fördela salladslöken i tallrikarna. Ös soppan över löken. Tillsätt färska nudlar, går även bra med färsk spaghetti, som är tillagad enligt anvisningar på förpackningen.
Publicerat den
27 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar