Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa med timjan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Jag gillar kyckling väldigt mycket och timjan går så bra med kyckling...provät gärna soppan med ett vin som du tycker om. Soppa är bra för magen och själen...så ät mera soppa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 4 delar. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i kycklingbitarna och lagerblad.
  2. Låt koka under lock på svag värme ca 25 minuter. Ta upp kycklingbitarna. Ta bort skinn och ben. Skär köttet i bitar.
  3. Fräs löken i smör tillsammans med curry i en kastrull. Strö över mjöl, rör om och späd med buljongen. Låt soppan koka 6-7 minuter.
  4. Tillsätt mjölk, grädde, kycklingkött, timjan och svartpeppar. Koka upp soppan. Smaka av. Servera med bröd att doppa i soppan. Gärna med ett vin som du tycker om :-)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • aslog 12 augusti 2011

    JÄTTE GOTT

  • Biinii 14 augusti 2012

    Jag körde på kycklingfilé med en klick créme fraiche istället för vispgrädde, minus mjölet. Det blev väldigt gott! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.