Recept från "Maten från Thailand
Instruktioner
- Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme.
- Tillsätt kyckling, fisksås och palmsocker eller råsocker och låt sjuda under ständig omrörning i 5 minuter, eller tills kycklingen är genom-kokt.
- Lägg i tomater och svamp och låt sjuda i 2–3 minuter.
- Tillsätt limesaft, limeblad och chili när bara några sekunder återstår av koktiden.
Var försiktig så att inte tomaterna förlorar sin form.
- Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Denna rätt ska inte vara överväldigande stark, utan ha en söt, salt och syrlig smak.
- Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering.
Smaklig måltid!
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar