Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept från "Maten från Thailand

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme.
  2. Tillsätt kyckling, fisksås och palmsocker eller råsocker och låt sjuda under ständig omrörning i 5 minuter, eller tills kycklingen är genom-kokt.
  3. Lägg i tomater och svamp och låt sjuda i 2–3 minuter.
  4. Tillsätt limesaft, limeblad och chili när bara några sekunder återstår av koktiden. Var försiktig så att inte tomaterna förlorar sin form.
  5. Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Denna rätt ska inte vara överväldigande stark, utan ha en söt, salt och syrlig smak.
  6. Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.