I den moderna varianten grillas små kycklingbitar i ugnen och beledsagas av en nordafrikansk klassiker.
Instruktioner
- Häll couscous i en skål, häll över 2 ½ dl hett vatten och låt svälla i 10 minuter. Smält smöret, skeda det över couscousen, rör fluffigt med gaffel och låt svalna.
- Skölj under tiden kycklingfiléerna, torka av dem med hushållspapper och skär i strimlor. Trä strimlorna på träspett och lägg dem bredvid varandra i en grund form. Pressa 1 citron, droppa saften över köttet, salta och peppra. Marinera köttspetten i 10 minuter.
- Sätt på ugnsgrillen, lägg bakpapper under gallret, lägg på spetten och grilla i ca 10 minuter, vänd spetten en gång.
- Ansa zucchinin, skölj och skär i små tärningar. Skölj tomaterna och skär även dem i tärningar och ta samtidigt bort stjälkfästena. Skölj persiljan, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka fint.
Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag. Blanda alla ingredienser med couscousen, salta och peppra.
Skölj salladsbladen och torka av dem.
- Fyll salladsbladen med couscousblandningen och servera med kycklingspetten och citronklyftor.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar