Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med jordnötssås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar bra på buffén eller som huvudrätt tillsammans med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i långsmala skivor. Lägg dem i marinaden. När de marinerat färdigt, krydda med chicken & steak krydda, trä upp dem på grillspett och laga dem i ugn eller på grillen.
  2. Jordnötssåsen: Skala och pressa vitlöksklyftorna i en kastrull. Blanda ner jordnötssmör, kokosmjölk, sambal oelek, socker och fisksås/soja. Värm försiktigt under tiden. Såsen ska bli varm men inte stormkoka. Pressa i hälften av limen och smaka av såsen. Pröva dig fram om det behövs mer socker, lime, fisksås/soja eller sambal oelek. Ställ såsen åt sidan och värm den när det är dags att äta.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Kajac 12 januari 2009

    Receptet är redigerat för att det skulle bli godkänt. Jag skrev till mängd kyckling, marinad och kryddor.

  • Annut 11 januari 2010

    Riktigt gott. Dock gick inte såsen att värma på igen efter den stått ett tag, den skar sig direkt. Smaken var det inget fel på ändå men det såg inte så aptitligt ut. Rätten var ändå jätte god och ska lagas igen....

  • tuppsan 12 januari 2011

    Tack för en jättegod middag, ser fram emot våren när man kan grilla ute, såsen var suverän

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.