Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med sticky rice och jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt smakrik och läcker kycklingrätt som för tankarna till Asien. Blötlägg spetten innan om de är av trä.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop 1 dl av kokosmjölken (gärna den tjockare kokosmjölken överst i burken) med ströbröd, majsstärkelse, chili, vitlök och salt. Blanda med färsen till en jämn smet. Kläm fast smeten runt 8 spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter. Stek i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
  3. Sticky rice: Blanda ris, resterande kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen. Pressa i saften från den rivna ingefäran, själva ingefäran används inte här. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda enligt anvisning på förpackningen och ta bort locket de sista minuterna.
  4. Jordnötssås: Mixa jordnötter, vatten, socker och lime till en krämig sås. Smaka av med salt. Värm såsen försiktigt vid servering.
  5. Värm edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen och servera med flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.