En riktigt smakrik och läcker kycklingrätt som för tankarna till Asien.
Blötlägg spetten innan om de är av trä.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör ihop 1 dl av kokosmjölken (gärna den tjockare kokosmjölken överst i burken) med ströbröd, majsstärkelse, chili, vitlök och salt. Blanda med färsen till en jämn smet. Kläm fast smeten runt 8 spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter. Stek i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
- Sticky rice:
Blanda ris, resterande kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen. Pressa i saften från den rivna ingefäran, själva ingefäran används inte här. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda enligt anvisning på förpackningen och ta bort locket de sista minuterna.
- Jordnötssås:
Mixa jordnötter, vatten, socker och lime till en krämig sås. Smaka av med salt. Värm såsen försiktigt vid servering.
- Värm edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen och servera med flingsalt.
Publicerat den
27 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar