Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsspett med honungsglaze

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det marinerade kycklingköttet tar upp alla de ljuvliga smakerna från honungsglazen och grillas sedan hastigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till honungsglazen i en skål och ställ åt sidan. Skär kycklingfiléerna i 2½ cm kuber.
  2. Blanda olja, vin, persilja, salt, svartpeppar och kajennpeppar i en stor plastpåse. Lägg i kycklingen, slut till plastpåsen och vänd runt så att allt blandas väl. Marinera i kylen en timma. Vänd påsen en gång under tiden.
  3. Tänd utegrillen eller sätt på ugnens grill. Ta ut kycklingen ur kylen, låt den rinna av och släng marinaden. Trä kycklingkuberna på sex grillspett.
  4. Lägg spetten på grillgaller och pensla dem med glazen. Grilla spetten cirka 8 minuter. Vänd dem och pensla dem med mer glaze flera gånger under grilltiden.
  5. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.