Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingstubbe med italiensk doft

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vem kunde tro att kokt kyckling kunde bli så här saftig och god?

Ingredienser

Instruktioner

Banka ut kycklingfiléerna så att de blir tunna. Lägg varje kycklingfilé på en bit plastfolie. Plastfolien bör vara en bra bit större än kycklingfiléerna. Bred 2 tsk pesto på varje bit kycklingfilé. Lägg på skinka och ost. Salta och peppra. Rulla ihop kycklingfilén till en rulle (som man gör med kanelbullsdeg) Sno plastfilmen hårt runt varje kycklingfilé och tvinna ihop ändarna hårt. Koka upp en stor kastrull med vatten och buljongtärningarna. När vattnet stormkokar, ta av från plattan och lägg ned kycklingrullarna. Sätt på locket och låt stå i ca 15 min eller tills de är genomlagade. Ta bort plasten och dela varje rulle på mitten med ett snett snitt. Ställ med snittet uppåt så att fyllningen syns. Serveras gärna med en risotto.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 21 oktober 2009

    Fantastiskt gott!! Dock vill jag meddela att det är en väldigt kladdig och ganska svår rätt att laga. Det räcker inte heller enl mig att låta filéerna vila i det varma vattnet, utan jag höll vattnet varmt utan att låta det koka. Det är nästan omöjligt att veta när filéerna är klara utan man måste chansa. Jag lät dem ligga 25min och de var väldigt saftiga ändå:-) En riktig paradrätt att bjuda på. Tackar varmt och rekommenderar starkt alla att prova!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.