Instruktioner
Lägg fläskläggen i en syltkittel, häll på vatten. Koka upp och skumma av.
Salta. koka i ca ½ timme, lägg sedan ner kycklingen. Skumma sedan av igen.
Lägg i löken och kryddorna, persiljekvistarna.
Koka tills det att köttet släpper ifrån benen. (Kycklingen går lite fortare.)
Rensa köttet från benen. Mal det i en matberedare eller skär det i små tärningar. Även svålen.
Sila buljongen och låt det koka ihop. Skumma bort fettet.
Blanda kött och buljong, smaka eventuellt av med salt och kryddor.
Häll sedan upp syltan i vattensköljda forma . Ställ kallt och låt stelna.
Stälp upp syltan skär i bitar, som sedan kan frysas in.
När den varit fryst, blöt upp gelatinblad i kallt vatten och blanda i under uppvärmning.
Jättegott. Serverade med rotmos.