Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsylta med fläsklägg

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

En lite annorlunda sylta.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg fläskläggen i en syltkittel, häll på vatten. Koka upp och skumma av. Salta. koka i ca ½ timme, lägg sedan ner kycklingen. Skumma sedan av igen. Lägg i löken och kryddorna, persiljekvistarna. Koka tills det att köttet släpper ifrån benen. (Kycklingen går lite fortare.) Rensa köttet från benen. Mal det i en matberedare eller skär det i små tärningar. Även svålen. Sila buljongen och låt det koka ihop. Skumma bort fettet. Blanda kött och buljong, smaka eventuellt av med salt och kryddor. Häll sedan upp syltan i vattensköljda forma . Ställ kallt och låt stelna. Stälp upp syltan skär i bitar, som sedan kan frysas in. När den varit fryst, blöt upp gelatinblad i kallt vatten och blanda i under uppvärmning.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 1 april 2011

    Jättegott. Serverade med rotmos.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.