Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Med färdiggrillad kyckling gör du lätt en läcker smörgåstårta. Blev bjuden på en liknande tårta hemma hos en kompis. Istället för majonnäs och färskost hade hon blandat ihop crème fraiche, mango chutney och curry. Det var också väldigt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lossa kycklingbrösten och lägg undan dem till garneringen. Befria resten av kycklingen från skinn och ben. Tärna köttet.
  2. Rör samman majonnäs med färskost till en jämn smet. Bred hälften av röran över 1 brödbotten. Fördela hälften av det tärnade kycklingköttet ovanpå. Fräs bacon knaprigt. Låt det rinna av och kallna på hushållspapper. Fördela hälften över kycklingköttet. Täck med en brödbotten.
  3. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svamp och vitlök i lite matfett tills svampen har fått lite färg. Rör ner persilja och låt kallna. Fördela det över brödet och täck med en ny botten.
  4. Bred över resterande majonnäsröra av fyllning 1 och 3 och fördela kycklingkött och bacon över. Täck med den sista brödbottnen.
  5. Bred ett tunt lager majonnäs över och runtom hela tårtan. Skär kycklingbröstet i skivor och garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heidi3 13 december 2010

    Supergott!! men öka lite på röran.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.