Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingterrine

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En len och god aptitretare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Kör den väl kylda kycklingfärsen i mixer. Ha i salt, lite i taget, tills färsen "knyter sig".
  3. Blanda ner ägg och peppar och mixa vidare. Stanna och tillsätt grädden. Kör vidare men inte för länge, då finns risk för att smeten skär sig. Blanda i stället klart i en bunke.
  4. Strimla bacon och purjolök och blanda ner i smeten.
  5. Klä en patéform i plastfolie och slå i smeten. Täck med foliet. Dunka formen hårt ett par gånger så att smeten sätter sig ordentligt.
  6. Fyll en långpanna med vatten och ställ formen där i. Grädda i vattenbad i ugnen cirka 1 timme tills terrinen stelnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.